Top 3 Feministische Superhelden

Als je het zat bent om vrouwelijke superhelden of personages te zien die alleen dienen als lustobject, ‘love interest’ of ‘damsel in distress’, is hier mijn top 3 van series/strips die ik zou aanraden.

Supergirl

Supergirl © CBS

Supergirl © DC Entertainment

Supergirl gaat, uiteraard, over Supergirl oftewel Kara Danvers. In het eerste seizoen werd haar neef Superman natuurlijk wel genoemd, maar het was toch echt Kara’s verhaal. Ze is de held van haar stad en een complex personage zonder dat daar een man aan te pas komt. Heeft ze soms hulp nodig van haar mannelijke vrienden? Ja, maar ook van haar zus die een special agent is en haar baas Kat Grant geeft haar vaak goede – en feministische – adviezen. De zes hoofdpersonen in seizoen 1 bestaan ook uit drie vrouwen en drie mannen, en de vrouwen zijn er niet als lustobjecten, maar als echte mensen.

Ms. Marvel (Kamala Khan)

Ms. Marvel © Marvel

Kamala Khan is sinds 2014 de nieuwe Ms. Marvel. Ze is een doorsnee tiener in New Jersey en wanneer ze opeens superkrachten krijgt besluit ze om die te gebruiken om haar stad te beschermen. Daarnaast is ze ook de eerste moslim-superheld.

Young Justice

Young Justice © DC Entertainment

De tekenfilm Young Justice gaat over een groep sidekicks die besluiten dat ze nu zelf superhelden willen zijn, in plaats van superhelden bij te staan. Dit nieuwe team van superhelden bevat genoeg vrouwelijke superhelden: Miss Martian, Artemis, Zatanna, Rocket en later ook Batgirl, Bumblebee en Wondergirl. Zij zijn complex, hebben hun eigen verhaallijn en zijn niet alleen de ‘love interest’ of de ‘damsel in distress’.

Ken jij nog feministische superhelden strips, series of films? Laat het me weten!

Advertisements

2 thoughts on “Top 3 Feministische Superhelden

Laat een reactie achter

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s